ΑΔΙΣΠΟ

Υποδιοικητής

Αρχιπλοίαρχος (Μ) Θεόδωρος Καραμπότσης ΠΝ

Ο Αρχιπλοίαρχος (Μ) Θεόδωρος Καραμπότσης ΠΝ, είναι Υποδιοικητής της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ). Γεννήθηκε στην Λαμία, τον Μάρτιο 1968. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1985 και αποφοίτησε το 1989 με το βαθμό του Μηχανικού Σημαιοφόρου ΠΝ.

Προαγωγές

  • Ανθυποπλοίαρχος: 1992
  • Υποπλοίαρχος: 1996
  • Πλωτάρχης: 2001
  • Αντιπλοίαρχος: 2008
  • Πλοίαρχος: 2013
  • Αρχιπλοίαρχος: 2022

Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε κυρίως σε Αντιτορπιλικά (Α/Τ) και Κανονιοφόρους (Κ/Φ) του Πολεμικού Ναυτικού σε θέσεις όπως Αξιωματικός Ελέγχου Βλαβών και Διευθυντής Προώσεως και Ενέργειας (Α΄ Μηχανικός).

Έχει διατελέσει καθήκοντα Α΄ Μηχανικού στις Κανονιοφόρους (Κ/Φ) Νίκη και Κ/Φ Κάσος καθώς και στο Αντιτορπιλικό (Α/Τ) Θεμιστοκλής.

Η επιτελική του εμπειρία περιλαμβάνει καθήκοντα ως Επιτελής στο ΓΕΕΘΑ, Διευθυντής στην Τεχνική Διεύθυνση της ΣΔΑΜ, Τμηματάρχης στην Διεύθυνση Γ2 του ΓΕΝ, Διευθυντής Κλάδου (J9) στο Multinational CIMIC Group, Τμηματάρχης στην Διεύθυνση Δ2 της Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), Διευθυντής Δ Κλάδου στην Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ), Επιτελής στην Διεύθυνση Εξοπλισμών του ΓΕΝ.

Προσφάτως διατέλεσε Διευθυντής Διεύθυνσης Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων και Διασφάλισης Ποιότητας (ΔΑΩΔΠ) της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικού Εξοπλισμού και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΕΘΑ.

Παρακολούθησε με επιτυχία όλα τα προβλεπόμενα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος Ναυτικής Σχολής Πολέμου Επιτελών  και ΣΕΘΑ.

Έχει άριστη γνώση Αγγλικής γλώσσας και επάρκεια στην Ιταλική.